Workshops

In Schilder Atelier SAM, kunt u verschillende workshops volgen. Dit zijn de onderwerpen waar ik u graag wegwijs in maak:

Basisvaardigheden; 1 dagdeel (ochtend of middag):

  • Kleurenleer en kleuren mengen
  • Eenvoudig perspectief
  • Compositieleer
  • Diepte door licht en donker

In de workshop kleurenleer en kleuren mengen gaan we eerst kort in op de theorie; dat is handig om te begrijpen hoe u o.a. de kleur(en) krijgt die u wilt hebben. We gaan veel oefenen met mengen en u maakt uw eigen kleurencirkel en kleurenladders, die u aan het eind van de workshop mee naar huis neemt.

Een beetje basiskennis van perspectief maakt het verschil in uw schilderij. Er is veel over te leren; in de workshop houd ik het eenvoudig en oefenen we veel. We proberen gezamenlijk deze materie te doorgronden, het levert u veel op! 

Met compositie kunt u iets zeggen in uw schilderij. Tegelijkertijd is een goede compositie een leiddraad voor de kijker: u leidt daarmee de kijker over uw werkstuk. Na deze workshop is “in het midden van het midden” verleden tijd…

Waarmee maakt u het verschil tussen plat en driedimensionaal? Hoe creëert u diepte in een schilderij? Door gebruik te maken van licht en donker. Dat vraagt om durf. Durft u?

Deze vier basisvaardigheden biedt ik ook aan in een Alles-in-Eén Arrangement.

Experimenteren met abstracte technieken; 2 dagdelen (een hele dag):

Tijdens deze workshop gaat u kennismaken én experimenteren met een van de vele abstracte technieken. Deze workshops zijn ook zeer geschikt om te leren losser en vrijer te werken. Een uitdaging voor iedereen die eens iets anders wil. Ook erg leuk als vriendinnendag!