Wie ben ik

Mijn creatieve zoektocht begint in mijn jeugd met zwart/wit tekeningen. Portretten en landschappen natekenen. Als jong volwassene ontdek ik bij de Vrije Tekenacademie Amsterdam mijn grafische aanleg en word ik uitgedaagd om daar iets mee te doen. Na een lange tekenloze periode pak ik het in 1991 weer op en volg ik verschillende cursussen. Daarin maak ik kennis met kleur- , aquarel–, pastelpotlood en pastelkrijt. Op advies van een van de docenten stap ik over op verf. 

De cursussen wisselen af met cursusloze periodes waarin ik zo nu en dan alleen aan de slag ga. Alle materialen zijn leuk om mee te werken, maar ik werk nu voornamelijk met acryl. Een veelzijdig materiaal. En jaar Kunstacademie Haarlem leerde me dat veel doen het meest leerzaam is. En om los te komen van mijn ‘grafische’ manier van werken ben ik in 2009 abstract gegaan. Bij Rolina van Vliet, professioneel kunstenaar en auteur van boeken over abstract schilderen, krijg ik twee intensieve seizoenen les. Daar ben ik nu, anno 2021, in mijn zoektocht aanbeland. 

Drie zaken zijn me nu wel duidelijk: kleurrijk werken en collagetechniek lijken mijn ‘handels-merk’ én ik wil mijn kennis delen met anderen. Sinds ik in Drenthe woon, geef ik met veel plezier mijn kennis en ervaring door.

Je begint en je vindt…
Nog steeds, of misschien moet ik zeggen inmiddels, begin ik gewoon. Dat kan aan de hand van een of meer foto’s zijn als ik iets figuratiefs wil doen. Of met de kleur verf of techniek waar ik zin in heb als ik voor abstract ga. Elke keer weer blijkt: als je begint, vind je… en het eindresultaat is toch weer anders dan je verwacht had.

Nieuwe weg
Soms stokt het tijdens de zoektocht. Loop je tegen grenzen aan; wil je meer. Daarom heb ik in 2016 zelf weer een kunstopleiding (in deeltijd; tot juni 2018) gevolgd in Groningen. Zéér leerzaam en heel inspirerend! Ook mijn reis gaat verder…