Activiteiten

Naast de ‘Snuffelcursus’ deel ik mijn hobby ook graag in de vorm van andere schilderactiviteiten. Ben je (ook) een amateurschilder en loop je tijdens het schilderen aan tegen; “hoe maak ik nou al weer die kleur?”, of “hoe gebruik ik perspectief op de juiste manier?”, “hoe kan ik een interessante compositie kiezen?” en “hoe krijg ik meer diepte in mijn schilderij?”

In mijn begeleidende lessen kan ik je verder op weg helpen met deze basisvaardigheden. Wil je er meer over weten, stuur dan een e-mail naar sam.drenthe@ziggo.nl.

Daarnaast vind ik het altijd gezellig én inspirerend om met anderen te schilderen. Daarbij deel ik graag mijn kennis en ervaring. Dus als je ook graag regelmatig met anderen wilt schilderen, wilt leren van anderen en inspiratie opdoen? Doe dan mee. Bij voldoende belangstelling start ik een nieuwe groep op de dinsdag- of donderdagmiddag.

De beginnerscursus (12 lessen) die je bij mij kunt volgen heeft als rode draad ‘anders leren kijken’; schetsen en schilderen wat je ziet en niet wat je dénkt dat je ziet. Daarom starten we met vier lessen in zwart/wit, zodat kleuren je niet afleiden. Daarna ga je met kleur aan de slag en komen de bovengenoemde basisvaardigheden aan de orde. De cursus start bij minimaal vier deelnemers.

Vervolgcursus (5 lessen tot zomer 2020; o.v.b.) Een vervolg op de beginnerscursus en die ook geschikt is voor hobbyschilders die in een groep hun kennis en ervaring willen uitbreiden. Er worden werkstukken gemaakt die als uitgangspunt één van de basisvaardigheden hebben. Denk aan compositie, perspecief, licht en donker en kleurenmengen.

NIEUW: zomer workshop buiten schilderen in de tuinen van galerie en beeldentuin Harwi in Eeserveen in de maanden mei, juni, juli en augustus. Tiiden: van 10.00 tot ca. 15.00 uur. Kosten: € 45,00 inclusief koffie bij de ontvangst, lunch (soep en broodjes) en thee bij afsluiting. Meer info en/of aanmelden via sam.drenthe@ziggo.nl.