Lessen

Leren schilderen is, net als vele andere dingen, een kwestie van veel doen. Beginnen, proberen, nog ‘ns proberen en van elke poging leren. Daarbij zijn enkele basisvaardigheden onontbeerlijk om groot plezier in het schilderen te krijgen. In mijn beginnerscursus besteed ik daar veel aandacht aan, omdat het ook mijn eigen ervaring is dat je er veel aan hebt als je deze kent en leert toepassen.

Beginnerscursus
Deze cursus van 12 lessen is erop gericht om alle basis theorie en vaardigheden aan te leren. Hij is geschikt voor zowel de beginner die wil kijken of schilderen iets voor hem/haar is, als voor mensen die de ‘snuffelcursus’ hebben gevolgd. Ook voor mensen die lang geleden hebben geschilderd en het nu weer willen oppakken is de cursus een goede (her)start.

Je leert de basis: schetsen en schilderij opzetten, hoe verf/penselen te gebruiken; de theorie achter het schilderen; hoe suggereer je 3D op je platte vlak; door middel van opdrachten dit toe te passen met verf op het doek; en vooral: leren kijken!

De lessen hebben een opeenvolgend karakter. In elke les staat het ontwikkelen van de teken- en schildervaardigheden centraal. Echter, elke les heeft ook een eigen leerdoel, waardoor je de basis kennis opdoet. Wil je het volledige lesprogramma ontvangen, stuur dan een e-mail.

Na de cursus…
Na de cursus kun je in principe zelf verder op ontdekkingsreis door veel ‘te reizen’! Veel doen, ontdekken wat je leuk vindt om te schilderen, gewoon proberen, durven!

Je kunt ook onder mijn begeleiding verder ontwikkelen. Samen met anderen schilderen is stimulerend én leerzaam… Er is groepje actief op de dinsdagochtend. Bij voldoende belangstelling start ik een nieuwe groep op dinsdagmiddag of donderdagochtend. Locatie: Dorpshuis De Spil in Zweeloo of de Aeldermeent in Aalden. We schilderen we eens in de twee weken. Dus heb je interesse, laat het weten en ik houd je op de hoogte van een eventueel nieuwe groep.

Voor gevorderden, de vrije groep
Voor mensen die al langer schilderen en graag nog bijleren, is de vrije schildergroep die ik begeleid. Deze groep werkt aan eigen gekozen onderwerpen en inspireren elkaar. Ook leren zij van elkaar. Ik draag kennis over, stimuleer, daag uit en motiveer. Uitgaande van uw interesse gaan we aan de slag. Gaandeweg geef ik wat opdrachten om u uit te dagen, te stimuleren en om van te leren. Daarbij komen ook de belangrijkste basisvaardigheden aan bod.

Als we met een groepje werken, betekent dat een verscheidenheid aan persoonlijkheden met elk een eigen interesse en creatieve achtergrond. De praktijk leert, ook ik ervaar dat altijd zo, dat dát enorm inspireert! Dus wilt u (weer) aan de slag? Doen! U bent van harte welkom.

We gaan om de week (voor de tussenliggende weken krijgt u zo nu en dan een opdracht mee) aan de slag. In overleg bepalen we de vakantieperiodes.